Двигателите на Dodge често намират приложение и в други чудати машини. Един такъв пример е тази Mazda Miata, възползваща се от огромния агрегат. Е, сега ще ви покажем още една.

Автомобилните ентусиасти често обичат да поставят абсурдно големи двигатели в малки коли и екипът на VMP Performance не е изключение. Той смята, че би било добра идея да се свържат Hellcat двигател с Miata. Автомобилът не е проектиран са състезания или представяне. Неговата цел е само една единствена: пилене на гуми и донъти.

Лудата Miata, представена във видеото от Hoonigan Daily Transmission в YouTube, е боядисана в ярък нюанс на оранжевото и разполага с джанти, много по-големи от калниците. Въпреки това, какъвто и тип гума да поставите на автомобила, едва ли тя ще получи някакво сцепление.

Човекът, който стои зад проекта, казва, че колата доставя 685 к.с. на задните колела, всички от които се изпращат чрез 6-степенна механична трансмисия. Благодарение на огромната мощ, минималното тегло и предавките, тя може лесно да прави донъти и да си пали гумите дори и на шеста предавка. Има толкова много коне, че дори и най-малкото докосване на газта превръща гумите в дим. При последното шоу, те не издържат и се пръсват. Така за шофьора не остава нищо, освен бавно придвижване по джанти.