Mazda Kai насочи всички погледи към себе си

Mazda Kai Concept е предварителен поглед какво да очакваме от Mazda 3 през 2019 г.

Първото, което прави силно впечатление е невероятният дизайн. Удивителната форма с остри линии и динамични пропорции прави Kai може би най-силното представяне в Токио.

Концептът е с 50 мм. по-дълго междуосие в сравнение с настоящата Mazda 3. Това ще доведе до повече място за пътниците и по-добро поведение на автомобила. Серийният модел ще бъде върху новата платформа Skyactiv Vehicle Architecture. Тя ще предлага по-удобно и по-ненатоварващо шофиране и специална връзка между кола и шофьор.

Мощността в новия Kai ще дойде от новия бензинов Skyactiv-X двигател. Той включва и иновативно запалване чрез компресия (SPCCI), като така ще намали разхода с между 20 и 30%. Някои двигатели от семейството ще включват и механичен компресор, така че може да очакваме изненади.

Интериорът на Kai е вдъхновен от RX-Vision concept като се залага на минимализма. Кокпитът е насочен към шофьора, таблото е опростено и централната конзола е висока. Симетрията не се нарушава като пред очите на водача има само табло с 3 уреда и отвори за въздух.

До серийното производство на модела се надяваме да видим още 20-инчови алуминиеви джанти, но да се надяваме, че от Mazda няма да променят друго.