Mazda Drop-Head Coupe Concept е просто MX-5 с карбонов таван

Drop-Head Coupe

Автомобилният салон в Токио започва следващия месец, а Mazda тихо разкрива част от моделите си, предназначени за събитието.

Започваме с Mazda3 Custom Style, която се базира на изцяло новия модел, който дебютира на автомобилното изложение в Лос Анджелис миналия месец. Mazda не каза много за превозното средство, но хечбекът е оборудван с аеродинамичен стилистичен пакет, който включва преден сплитер, по-широки странични прагове и черна задна броня.

Автомобилът разполага и с 18-инчови BBS джанти и скромно ревизиран интериор, оборудван със спортни педали и специални стелки.

Истинската звезда на шоуто, обначе, ще бъде концептът Roadster Drop-Head Coupe, който е бил забелязан от Jalopnik. Базирайки се на MX-5 Miata, концепцията има сваляем твърд покрив от карбон, който обещава да увеличи твърдостта.

Освен лекия покрив, MX-5 е оборудван с преден сплитер, аеродинамични странични прагове и 16-инчови джанти от RAYS. Другите модификации включват предна кука за теглене, седалки Recaro и алуминиеви педали. От гледна точка на представянето, моделът разполага с нов маховик, високоефективен въздушен филтър и диференциал с ограничено приплъзване.

Mazda ще представи и модифицирани версии на CX-5 и CX-8. Първият модел има допълнителни пластмасови елементи по корпуса с алуминиеви детайли. CX-5 също така разполага с подобрен интериор с алуминиеви педали, осветени прагове и стелки със забележете „дезодорираща функция“.

CX-8 Custom Style е малко по-различен, тъй като се отличава със защитни елементи по броните и 20-инчови алуминиеви джанти. Вътре, моделът има същите подобрения като CX-5.

Автомобилният салон в Токио започва на 11 януари, а феновете ще могат да видят и няколко MX-5 Cup състезателни автомобила.