Mazda CX-5 2018 става все по-добра

CX-5

Mazda следва духа на непрекъснато усъвършенстване и в момента модернизира второто поколение CX-5 едва през втората година на модела.

Преработеният модел CX-5 получава ревизиран двигател за 2018 г. с технология за деактивиране на цилиндрите за по-добра икономия на гориво. Оборудването в различните модификации също ще е обновено. Все още нямCX-5а новини за обещания дизелов двигател на модела, който според нас все още чака окончателно сертифициране от американските органи.

Дори ако дизеловият двигател изпусне датата на премериета на модела, системата за деактивиране на цилиндрите на CX-5 трябва да повиши ефективността на SUV-а. 2.5-литровият Skyactiv-G 4-цилиндров двигател ще може да изключи двата външни цилиндъра по време на пътуване. Тази система е единствената в 4-цилиндров двигател в САЩ (Volkswagen предлага такъв двигател, но на друг пазар). Mazda ще добави системата за деактивиране на цилиндри и при 2.5-литровата версия на Mazda 6 от 2018 г.

 

Ревизираният 2.5-литров агрегат, който има отново 187 к.с. и въртящ момент от 252 Nm, продължава да е с 6-степенна автоматична скоростна кутия и с предно предаване или предаване на всички колела. Sport моделът може да се похвали с кожен волан и кожен лост за скоростите, камера за сляпа точка и предупреждение за трафика отзад. Пакетът i-Activsense включва адаптивен круиз контрол, автоматична аварийна спирачка и асистент за поддържане на лентата. Включени са още чистачки със сензор за дъжд и автоматични фарове.

Всички екстри на i-Activsense са стандартни за средния клас CX-5 Touring, което включва и 19-инчови джанти, които не бяха включени в този клас миналата година. Опциите в топ модела CX-5 Grand Touring включват памет на позицията на седалката на водача и електрическа пасажерска седалка. Задвижването на четирите колела е все още опция, независимо от нивото на оборудване. Mazda се отказа от модела Grand Select, който беше позициониран между Touring и Grand Touring. Mazda CX-5 2018 ще стъпи на пазара през декември.