Mazda CX-3 2019 се появи в Ню Йорк

CX-3

Очаквахме повече от Mazda на автомобилното изложение в Ню Йорк. Вместо това те показаха само Mazda CX-3 2019. Актуализациите са незначителни.

Екстериорът на новия CX-3 е почти идентичен с модела от 2018. Това обаче не е лошо, тъй като CX-3 остава един от най-привлекателните автомобили в сегмента си. Леките промени включват нова предна решетка, допълнителни хромирани акценти, пиано черни елементи и добавяне на Crystal Premium боя.

Моделът CX-3 2019 получава нови LED задни светлини и 18-инчови джанти.

Повечето от промените, които се ползват в модела са ограничени до интериора. Например добавена е електрическа спирачка за паркиране. Японската фирма твърди, че това „позволява значително увеличаване на мястото за съхранение.“ Все пак новите клиенти ще имат удоволствието да си играят с още един бутон.

С цялата си сериозност електрическата спирачка за паркиране позволи на Mazda да побере подлакътник и да премести поставките за чаши.

От Mazda казват, че CX-3 получава усъвършенстван бензинов 2.0-литров SKYACTIV-G двигател. Този агрегат осигурява 148 к.с. и 200 Nm въртящ момент и е по-икономичен от настоящия. G-Vectoring Control на Mazda също е в комплекта, което позволява по-добро управление.

Вътре в кабината имаме допълнително кожа и преработени седалки, обещаващи да подобрят ергономичността. Допълнителните промени включват велур-подобен материал върху таблото и панелите на вратите, както и червени акценти около вентилационните отвори. Пасажерите на задната седалка получават и централен подлакътник с вградени държачи за чаши.

Продажбите на 2019 Mazda CX-3 ще започнат през пролетта на 2018 година.