Mazda 6 ще пристигне с турбо двигател

Mazda 6

Mazda 6 най-сетне ще получи разнообразие при избора на двигатели.

Седанът на Mazda в средния клас „легна под ножа“ за трети път за 5 години. 2018 Mazda 6 пристига с доста освежен външен вид, нов интериор и напъно обновена задвижваща единица. Всичко това е плод на жестоката конкуренция, идваща от чисто новата Honda Accord и преработената Toyota Camry.

Най-голямата промяна е под дългия преден капак. Наред със системата за деактивация на някои цилиндри, в новия модел намираме 2.5-литровия 4-цилиндров турбо агрегат, подвизаващ се в CX-9. Той произвежда 250 к.с. и 420 Nm въртящ момент в градския кросоувър. За сравнение атмосферният агрегат в Mazda 6 от тази година достига 184 к.с.

Следвайки новия си дизайн, новата Mazda 6 ще се сдобие с предница, наподобяваща малкия кросоувър CS-5. Тънките фарове ще са свързани с огромната радиаторна решетка чрез хромирани лайсни. Промените в интериора ще са свързани с ново табло, като по него ще наблюдаваме японска дървесина. Адаптивният круиз контрол ще позволява на модела да спира изцяло и да ускорява обратно, когато трафикът го позволи. Камера с 360-градусов ъгъл ще бъде нововъведението в списъка с опции.

Повече информация ще получим, когато моделът пристигне на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Стъпването на пазара се очаква да е в началото на следващата година.