Mazda ще показва нови концепти в Токио

Mazda се подготвя сериозно за предстоящото автомобилно изложение в Токио. Компанията ще покаже два нови концепта на събитието, като така ще насочи част от вниманието върху себе си. Японците показаха няколко снимки, с които да събудят любопитството.

Изображенията, разкриващи част от концептите, са във вече наложения от Mazda дизайнерски език KODO, който вдъхва живот на новите творения на японците. Формите, използващи този език, са вдъхновени от дебнещи плячката си животни. Думите, които описват тази философия, са скорост, напрежение и съблазън. Единственото, което разпознаваме на снимките, е елегантен и плавен дизайн на четириврато купе. Тайничко се надяваме, че това може да е начална форма на бъдеща RX-8.

В друг фотос на концерна те ни представят предварителна концепция на новата Mazda3. Японците ни я описват като компактен хечбек, който комбинира следващото поколение технологии и дизайн. Изцяло новият Skyactiv-X бензинов агрегат също ще дебютира на изложението. Това е последният и най-иновативен проект на инженерите от Mazda. Основната идея е, че двигателят не се нуждае от свещи за възпламеняване на сместа, а ще действа на принцип, подобен при дизеловите мотори – чрез високо налягане.

Изпълнителният директор на Mazda Масамичи Когай споделя, че предстои нова ера в развитието на японският производител и концептите с нови технологии и дизайн ще определят цяло ново поколение автомобили.

Очаква се да видим и новият CX-8 заедно със специална версия на  MX-5 Red Top с червен покрив и кесетняв кожен интериор, както и Mazda2 Noble Crimson edition.