Mazda предлага доста екстри за MX-5 по случай 30 годишнината на модела

MX-5

Mazda празнува 3 десетилетия от пускането на оригиналната Miata на автомобилното изложение в Чикаго през 1989 г. със специално издание, което беше показано на същото място.

Новото ограничено издание на невероятно популярния роудстър идва с ексклузивната боя на Mazda Racing Orange, както и с комплект ковани алуминиеви джанти от Rays.

Mazda ще построи само 3 000 броя от 30th Anniversary Edition MX-5 в световен мащаб. Специалният модел ще бъде наличен както с мек таван, така и в RF версия с прибиращ се твърд покрив.

В допълнение към специалния цвят и джанти, новата MX-5 също ще има оранжеви спирачни апарати Brembo отпред и съответстващи на Nissin спирачни апарати отзад, Recaro седалки с оранжеви акценти и Bose звукова система с девет говорителя. Оранжевата тема продължава към тапицерията на вратите, таблото и лоста за скоростите.

Моделите, оборудвани с ръчна скоростна кутия, също ще дойдат с амортисьори Bilstein, а Mazda ще предлага както Apple CarPlay, така и Android Auto за избрани пазари.

Само японските клиенти ще могат да получат най-новите специални MX-5 с 1.5-литров 4-цилиндров агрегат, докато останалата част от света ще се задоволи само с 2.0-литровата версия, със 181 к.с.

Цената за новата Mazda MX-5 започва от $ 34,995 за ръчната версия с мек таван, а RF започва от $ 37,595. Допълнителната автоматична скоростна кутия е на цена от 500 долара за първия вариант и 400 долара за RF моделите.

Mazda е успяла да продаде повече от един милион Miata модели през последните 30 години, което прави японският роудстър един от най-емблематичните автомобили на пазара.