Mazda обмисля електрификация на следващата MX-5

MX-5

Mazda разглежда доста опции за следващото поколение MX-5. Силно вероятно е малкият роудстър да приеме някаква форма на електрификация.

Поддържането на ниско тегло на MX-5 е от решаващо значение за Mazda, така че перспективата за електрифициран задвижващ агрегат усложнява нещата за следващото поколение.

„Лекият и компактен размер са основни елементи на MX-5, така че дори да приложим електрификация, трябва да сме сигурни, че наистина помага за постигането на леко тегло на автомобила“, каза шефът на R&D на Mazda Ичиро Хиросе.

Идеята за електрифициран задвижващ агрегат в MX-5 идва от промяната в общественото възприятие според шефа на дизайна на компанията Икуо Маеда: „Предпочитанията на хората, които се радват да шофират спортни автомобили, може да се променят, така че трябва да помислим посоката на обществото“, каза той. „Искаме да изберем най-добрия мотор, за да поддържаме автомобила лек, но поради разнообразните изисквания и предпочитания, трябва да проучим различни опции.“

„Сега нямам отговор, но трябва да направим превозно средство, което хората да притежават, без да се притесняват, че не са екологични.“

Mazda MX-5 все още е един от малкото модели, които биха могли да избегнат получаване на хибриден силов двигател, най-вече благодарение на сравнително ниския си производствен обем. Настоящият модел се счита за един от най-забавните за шофиране достъпни спортни автомобили, съсредоточен върху лекотата и баланса. Така че всеки един фен би искал да види следващото поколение, било то електрифицирано или не.

MX-5