Maserati няма да се откажат от двигателите с вътрешно горене

236
Maserati

Maserati не се справя толкова добре напоследък, тъй като продажбите продължават да спадат, въпреки факта, че освен двата сравнително нови спортни модела, както застаряващото GranTurismo, те имат и SUV – Levante.

Планирано е освежаване на продуктите, а електромобилите на марката са планирани през следващото десетилетие. Това означава ли, че от Maserati се готвят да убият двигателя с вътрешно горене? Изобщо не, съобщава MotorTrend, който говори с ръководителя на операциите в Северна Америка, Ал Гарднър.

Той обеща, че в противоречие с очевидната тенденция в автомобилния свят, те никога няма да се откажат от класическия двигател. Според него, никой двигател с нулеви емисии не би могъл да осигури на ентусиастите тази специална емоция, която търси купувачът на Maserati. „Това е марка, която се нуждае от двигатели с вътрешно горене“, каза Гарднър. „Нуждае се от тази сурова емоция.“

До края на 2022 г. гамата на Maserati ще бъде ревизирана и ще бъдат добавени нови продукти. Първият ще бъде спортен автомобил, който ще бъде представен на автомобилното изложение в Женева следващата година, а след него ще последва по-малък джип, който ще застане под Levante. Така през следващите три години Maserati ще има в продажба електрически, хибридни и plug-in хибридни автомобили.

Гарднър смята, че слабият интерес към автомобилите им не се дължи на продуктовата гама, а по-скоро е свързан с осведомеността. Всъщност той е убеден, че хората трябва само да покарат Levante, за да се влюбят в него.

Maserati предлага няколко различни версии на SUV-а, включително и Levante Trofeo, което се конкурира с Porsche Cayenne Turbo със своя 3.8-литров twin-turbo V8, който е построен от Ferrari. Моделът осигурява 582 к.с. и 730 Nm, ускорявайки до 100 км/ч. за 3,9 секунди и достига над 300 км/ч.

Maserati