Maserati няма да се откажат от двигателите с вътрешно горене

Maserati

Maserati не се справя толкова добре напоследък, тъй като продажбите продължават да спадат, въпреки факта, че освен двата сравнително нови спортни модела, както застаряващото GranTurismo, те имат и SUV – Levante.

Планирано е освежаване на продуктите, а електромобилите на марката са планирани през следващото десетилетие. Това означава ли, че от Maserati се готвят да убият двигателя с вътрешно горене? Изобщо не, съобщава MotorTrend, който говори с ръководителя на операциите в Северна Америка, Ал Гарднър.

Той обеща, че в противоречие с очевидната тенденция в автомобилния свят, те никога няма да се откажат от класическия двигател. Според него, никой двигател с нулеви емисии не би могъл да осигури на ентусиастите тази специална емоция, която търси купувачът на Maserati. „Това е марка, която се нуждае от двигатели с вътрешно горене“, каза Гарднър. „Нуждае се от тази сурова емоция.“

До края на 2022 г. гамата на Maserati ще бъде ревизирана и ще бъдат добавени нови продукти. Първият ще бъде спортен автомобил, който ще бъде представен на автомобилното изложение в Женева следващата година, а след него ще последва по-малък джип, който ще застане под Levante. Така през следващите три години Maserati ще има в продажба електрически, хибридни и plug-in хибридни автомобили.

Гарднър смята, че слабият интерес към автомобилите им не се дължи на продуктовата гама, а по-скоро е свързан с осведомеността. Всъщност той е убеден, че хората трябва само да покарат Levante, за да се влюбят в него.

Maserati предлага няколко различни версии на SUV-а, включително и Levante Trofeo, което се конкурира с Porsche Cayenne Turbo със своя 3.8-литров twin-turbo V8, който е построен от Ferrari. Моделът осигурява 582 к.с. и 730 Nm, ускорявайки до 100 км/ч. за 3,9 секунди и достига над 300 км/ч.

Maserati