Manhart изкара 800 к.с. от Lamborghini Urus

Manhart

Manhart Performance се свързва най-вече с тунинг на BMW, Audi и Mercedes. От време на време обаче те работят по различни проекти, като например Porsche 911 Turbo или, в този случай, Lamborghini Urus.

Заводски, италианският 4-литров twin-turbo V8 супер SUV разполага със 641 к.с. и 850 Nm въртящ момент, като Lamborghini твърди, че това е най-мощният SUV на Земята , Разбира се, тази титла принадлежи на Jeep Grand Cherokee Trackhawk със 707 к.с., но той е насочен към съвсем различна група клиенти, така че ще го оставим настрана.

Както и да е, тунинг компанията повишава мощността в Urus до 801 к.с. и 980 Nm въртящ момент, като намалява няколко десети от 3,6-те секунди, необходими до 100 км/ч.

Имайте предвид, че това е по-голяма мощност от топ модела на марката, Aventador SVJ, чийто 6,5-литров атмосферен V12 произвежда 759 к.с. и 720 Nm въртящ момент.

И така, как се постига такъв резултат? Чрез ремап на ECU-то и поставяне на подобрени турбокомпресори и спортна изпускателна система. За да се справи по-добре с допълнителните мускули, тунерите подобряват и 8-степенната автоматична трансмисия.

Както обикновено за творбите на Manhart, този Urus се откроява с няколко визуални подобрения. Предната карбонова престилка, капакът, страничните прагове, калниците, спойлерът и задният дифузьор, както и черните ивици, трябва да подсказват достатъчно, че това не е обикновен Urus.

Последният ъпгрейд е под формата на 21-инчови джанти, с Y-образен дизайн, заедно с гуми Pirelli P-Zero.