Lotus Evora GT410 е подходящото средство, с което ще закарате елхата си вкъщи

Evora GT410

Празниците наближават и какъв по-добър начин да ги отпразнуване, освен да видим тази бясна Evora GT410, дрифтираща в щаб квартирата на Lotus.

Авангардният начин на Lotus да изпрати пожеланията си е да закачи коледно дърво за Evora и да я разтъпче из централата си, благодарение на доста отзивчивата охрана.

Двуминутният видеоклип радва ушите ни с V6 музика, а тестовият шофьор демонстрира отличните динамични възможности на Evora. Той също така визуализира две от най-известните творения на марката.

Lotus Evora GT410 се задвижва от 3.5-литров V6, който произвежда 410 к.с. и 420 Nm въртящ момент. Клиентите могат да избират между автоматична или ръчна трансмисия, като първата е по-бързата разбира се. Съотношението мощност към теглото е 326 к.с./тон, а максималната скорост е 305 км/ч.

Lotus заявява, че 0-100 км/ч. се достигат за 4,1 секунди за версията с автомат, докато ръчната кутия добавя 0.1 секунди и много ангажираност за водача. Ръчната версия е и по-леката от двете, с минимално тегло от 1.320 кг спрямо 1,331 кг за автоматика.