Lotus Esprit ще е суперколата на марката

Esprit

Lotus е на път да представи нов флагман през 2020 г., който ще бъде разположен над Evora. Тази кола трябва по същество да бъде наследник на емблематичния Esprit.

Може би Lotus ще избере да възкреси модела, въпреки че в момента нищо не е потвърдено. И все пак, ако го направят, и ако всъщност използват Esprit като вдъхновение, крайният резултат може да изглежда по подобен начин.

Този дизайн е създаден от Pol Santos и представлява модерен дизайн на Esprit, като същевременно запазва живи някои от характеристиките на оригиналния автомобил, като например капака, страничните огледала, монтирани на вратите, или извития надолу заден спойлер.

Всичко друго обаче е доста по-различно. Докато оригиналът има много остри, ъглови повърхности, концептът е много по-изваян, с раздута задница и масивни колела. Страничната видимост може да не е толкова добра, но панорамното предно стъкло определено е достатъчно голямо, за да направи кабината по-приветлива.

Дали Lotus ще построи такава кола в близко бъдеще? Не сме сигурни, особено след като производителят се стреми да създава леки спортни автомобили, насочени към пистата, като бъдещият флагман също се очаква да е изключително лек. И все пак, би било страхотно да видим истински съперник на Jaguar F-Type от Lotus, нали?