Lotus Elise със BMW V10 двигател???

Elise

Удължаване на шасито на Lotus Elise, за да се побере подходящ голям двигател, не е нищо ново, но фактът, че колата, която виждате тук, е построена от един човек в неговия гараж, го прави доста луд проект.

Дъстин Антъни, собственик на Monivetti Automotive, решава, че иска Lotus Elise, задвижван от V10 и три години по-късно неговата кола се превръща в реалност.

Антъни работи върху проекта сам и това включва рязане на половината от шасито на Elise и проектиране и изработка на задна рамка, за да може двигателят от E60 M5 да се побере. Междуосието е разширено с до 110 инча, а стъпката на гумите – с 14 инча.

6-степенна скоростна кутия от Porsche GT е свързана към двигателя чрез специална CNC плочка и съединител. Антъни изгражда новото купе и електрическата система от нулата, както и проектира и изграда нови поръчкови фарове.

Антъни казва, че е похарчил над 70 000 долара за части и три години тежък труд и със сигурност заслужава всички похвали, които може да получи. Удължаването на шасито на Lotus и даването му на абсурдна мощ е нещо, което сме виждали преди, благодарение на Hennessey, но фактът, че сам  човек го е направил е просто изумително.

Този Lotus е преминал тестове, които гарантират, че шасито е безопасно и може да се справи с огромната мощност. Антъни планира да изгради още суперавтомобили с  Monivetti в бъдеще, но дотогава ще се наслаждаваме на този бял звяр с крещящ V10.