Lotus разработва SUV! Той се появи на тест до централата на марката

Lotus

Lotus разработва SUV в продължение на години, като потвърждението дойде през 2017 г. Миналата година пък изпълнителният директор на компанията потвърди за проекта, като сподели част от информацията за него.

Вече е време да видим първия SUV прототип на марката, макар и в тестова форма на муле, тъй като той носи купето на Lynk & Co 01 в опит да скрие големите си колела и ниска, агресивна позиция.

Също така, фактът, че е забелязан до седалището на Lotus в Хетъл, Норфолк, е доста ключов.

В случай, че се чудите защо компанията ще избере Lynk & Co купе, за да скрие основата на автомобила, имайте предвид, че Lotus сега е собственост на бранда, който притежава и Volvo, и Lynk & Co, а именно Geely. Той притежава контролен дял от 51% от британския автомобилен производител.

Ако се вгледаме в тестовото муле, ще забележим огромните колела под калниците на автомобила. Купето на Lynk & Co е модифицирано, за да ги побере, а също изглежда и по-широко.

Това, което е още по-интересно, е, стикерът за високо напрежение в ъгъла на предното стъкло. Той, заедно със залепената капачка за гориво и липсата на изпускателни накрайници, може да означава, че предстоящият SUV на Lotus ще бъде напълно електрически или plug-in хибрид.

Веднъж готов, SUV-ът на Lotus ще „се държи в завой като нищо друго от своя сегмент“, каза главният изпълнителен директор на автомобилния производител Жан Марк Гал. Колата ще сподели много компоненти с Volvo XC90 и XC60, сред които и многобройните технологични елементи, като например системата за инфоразвлечения на шведската компания.

Що се отнася до производителността, дори ако Lotus постави 4-цилиндров агрегат (благодарение на SPA платформата на Volvo), ние знаем колко добри са те при извличането на голяма мощност от двигатели с малък капацитет. С други думи, ще бъдем изненадани, ако този джип дойде с по-малко от 400 к.с.