lotus evora 410

Британската автомобилна компания Lotus ни зарадва с нова специална версия на топ модела си Evora Sport 410 и подобно на други свои специални издания, тя подлежи на фирмената опция Exclusive, което позволява на клиентите сами да изберат как да „обзаведат“ своя автомобил.

Както подсказва и името на Evora Sport 410 GP Edition, автомобилът е вдъхновен от успешната история на марката във Формула 1 и това си личи по цветовата схема на колата. Черният завършек и златистите акценти по тялото силно напомнят за периода между 1972 и 1986 година. Златният цвят присъства и върху 10-спицовите ковани джанти, а интериорът е изпипан в черна кожа, комбинирана отново със златни шевове.


Освен горе изброените модификации колата остава непроменена. Двигателят е познатият 3.5 литров турбо V6, произвеждащ напълно достатъчните 410 к.с., които да изпратят 1370 килограмовото въглеродно купе от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

lotus evora
Тъй като говорим за автомобил „специално издание“ логично е той да е в ограничено производство. В случая на Evora Sport 410, компанията е решила да произвежда 150 бройки годишно, като всяка златисто-черна бройка ще струва 110 000 щатски долара. Смеем да твърдим, че това е изключителна възможност да се сдобиете с автомобил „специално издание“, тъй като обикновената версия е само $5800 по-евтин.