Loma разкраси Ferrari Portofino

Portofino

Може и да сте чували за Loma, но все пак да кажем, че това е компания, базирана в Монако, която от 2009 г. предлага тунинг джанти.

Напоследък те са насочили вниманието си и към предлагането на бодикитове, а последният им проект се основава на Ferrari Portofino. Комплектът LP-740 2.0 widebody, разработен от Мариус Думитраску, има за цел да подчертае спортния характер на Portofino, без това да изглежда прекомерно.

Отпред, аеропакетът включва нова престилка с по-изразени въздушни отвори, карбонови части, оригиналната решетка на Ferrari и карбонов преден лип (с матирано или гланцово покритие).

Гледана отстрани, колата изглежда по-мускулеста благодарение на карбоновите странични прагове и 21-инчови джанти Loma GTC-SL Superlight. Те се предлагат в два дизайна, а гумите са 255/30 ZR21 на предната ос и 305/25 ZR21 на задния мост.

Макар и по-големи, джантите на Loma са с 20% по-леки от стандартните. Ако 21 инча не е достатъчно голям размер за някои клиенти, Loma също предлага 22-инчови задни колела. Комплектът Loma LP-740 2.0 за Ferrari Portofino включва и окачване, което снишава колата с 30 мм отпред и 25 мм отзад.

Що се отнася до задницата, бодикитът предлага по-изразена броня, която интегрира преработен дифузьор с по-големи перки. Другите актуализации включват елемент от карбон, който свързва задните светлини, и малък спойлер на капака на багажника.

LP-740 е ясен намек към Lamborghini, тъй като двигателят на Portofino е „напомпан“, за да достигне този в Aventador. Благодарение на модифицирания софтуер и спортната система за изгорели газове, 3,9-литровият V8 двигател с две турбини предлага по-голяма мощност и въртящ момент.

В резултат на това моделът ще достигне от 0 до 100 км/ч. само за 3.1 секунди, преди да достигне максимална скорост от 342 км/ч. Loma вече започна да приема предварителни поръчки за комплекта LP-740 2.0 и очаква първите доставки да се осъществят през пролетта на 2019 г.

Цените на бодикита и джантите започват от 17 490 евро в Германия, без ДДС.