Lister LFP е най-бързият SUV

LFP

Това е Jaguar F-Pace, но не съвсем.

Това, което всъщност гледате са първите изображения на Lister LFP. Той се базира на Jaguar, но обещава представяне, по-добро дори от F-Pace SVR.

Тунерът на Jag все още не е публикувал подробности, но първоначалната информация изглежда обещаваща. LFP е с капацитет от 670 конски сили и достига максимална скорост над 322 км/ч. Моделът, между другото, предполагаме, че е съкращение от Lister или Lightning F-Pace.

Както и да е, F-Pace SVR от Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, вече е снабден с 5.0-литров V8 с компресор с мощност от 542 конски сили и 680 Nm. 100 км/ч. се достигат за 4.1 секунди, преди удрянето на 283 км/ч. Добавянето на още 120 к.с. ще го направи още по-бърз и ще го издигне над горделивите Lamborghini Urus и Bentley Bentayga.

За щастие, Lister ще снабди F-Pace с огромни карбоново-керамични спирачки, за да го озапти при крайно високи скорости.

Съдейки по тези първоначални изображения, изглежда, че Lister са оборудвали модела с огромени джанти, в които да се помещават спирачките, както и визуални и аеродинамични подобрения, за цялостен завършек. Тунерът на Jaguar казва, че вече приема предварителни поръчки и може да очаквате, че модификацията ще дойде на висока цена. Thunder (базиран на купето F-Type) се продава в Обединеното кралство за £ 139,950. Това е с £ 27 хил. повече, отколкото Jaguar иска F-Type SVR и почти три пъти цената на базовия F-Type.