Liberty Walk манията не подмина и Mercedes-AMG G63

Liberty Walk

Mercedes-AMG G63 бе буквално залят от карбонови елементи в най-новия проект на тунерите от Liberty Walk.

Вече по-старият SUV на Mercedes може да се похвали с цялостен бодикит, който се предлага от подсилена пластмаса, карбонов полимер или чист карбон, като най-скъпият вариант струва $ 23,890 извън Япония.

Освен бодикита, екстрите и глезотиите включват нова решетка, предна престилка, преден капак, спойлер на покрива и капак за резервната гума. По-семплия пакет от карбон струва $ 19,560 и не включва капака на резервното колело и предната решетка, докато базовият пакет лишава клиента и от спойлера на покрива, както и предния капак и струва $ 12,000.

За да завършите крещящия екстериор на G63, трябва да изберете и афтърмаркет изпускателна система, както и подходящи джанти. Лепенките, подчертаващи тунинг начинанието също изглеждат задължителни.

Liberty Walk не отделя внимание на двигателя, но не е като на AMG G модела да му липсва мощ. Точно обратното, тъй като версията от предишното поколение идва с 563 к.с. и 760 Nm въртящ момент от неговия 5.5-литров twin-turbo V8, който е свързан със 7-степенен автоматик.

Официалното ускорение до 100 км/ч. е 5.3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 209 км/ч. Никак не лоши резултати за автомобил на немалка възраст и с аеродинамиката на кашон.