Lexus UX Crossover може да дебютира в Женева

UX

Lexus може да използва автомобилното изложение в Женева, за да представи кросоувъра, който ще стои под NX.

Нищо не е официално, но Car Magazine предполага, че моделът ще бъде представен през март и ще се вдъхнови от концепта UX, който първоначално дебютира на автомобилното изложение в Париж през 2016 година.

Малко се знае за модела, но изпълнителният вицепрезидент на Lexus International Йошихиро Сава предварително потвърди плановете за производствена версия на UX. По това време той каза, че моделът  „не е толкова далеч“ и ще играе голяма роля при привличането на млади клиенти към марката.

Заместник-председателят и генерален мениджър за Северна Америка, Джеф Бракън, също заяви: „Нашите дилъри са навсякъде, за да предложат този концептуален автомобил.“ Той добави: „Това е нещо, което нашите потребители търсят“.

Малко се знае за производствения модел, но компанията вече има запазени имената UX 200, UX 250 и UX 250h в САЩ. Няма информация за спецификациите, но кросоувърът вероятно ще се предлага с 4-цилиндрови двигатели, включително хибриден вариант.

Концептът е с дължина 4.40 м, широчина 1.90 см и височина 1.51 см, а междуосието е с дължина 2.64 см. Ако производственият модел има подобни размери, той би бил малко по-малък от Mercedes GLA, но по-голям от Audi Q3.