UX

Пазарът на малки луксозни кросоувъри е в разцвет с модели като Audi Q3, BMW X1 и X2, Mercedes-Benz GLA, Acura CDX и Infiniti QX30 се борят за пазарен дял на малката, но бързо разрастваща се ниша. Lexus се присъедини към съперниците си със собствения си претендент, който беше представен в Женева – UX.

Наречен UX, той застава под NX като нов базов модел в Lexus.

UX е първият Lexus, построен на новата платформа Global Architecture – Compact (GA-C), която също се използва в Toyota Prius, C-HR, Auris, Corollla и Avensis – само че тук тя е в първокласна форма.

Стилът на чисто новия Lexus, разбира се, е неподражаем. От решетката до задницата, както и интериорът, са изпълнени с престиж, почерпен от традиционния японски дизайн.

Премиум компактният кросоувър, който е с дължина от 4,495 мм., има междуосие от 2640 мм., разполага с голяма маневреност (5,2 метра), която помага да се маневрира из града. Електрическото кормилно управление работи в синхрон с предно окачване MacPherson.

Въпреки че все още няма да бъдат обявени пълните спецификации, луксозната марка на Toyota ще предлага UX с две опции за задвижване. UX 200 обединява новия 2.0-литров 4-цилиндров двигател с мощност 168 к.с., който е комбиниран със CVT трансмисия. В същото време, UX 250h разполага с нов хибриден задвижващ механизъм с комбинирана мощност от 176 к.с. и задвижване на всички колела от електромотор на задния мост.

Ще има и F Sport пакет за двете версии, който ще донесе със себе си спортно окачване и по-спортен външен вид отвътре и отвън, както ще се предлага и система Adaptive Variable Suspension и Active Sound Control.

Lexus ще започне производството на новия UX тази есен и ще започне да го доставя до дилърите в САЩ към края на годината, когато очакваме, че ще бъде обявена цената.