Lexus UX се разкри преди дебюта си

UX

Искате да влезете в нов Lexus? CT беше една от опциите … докато Lexus осъзна, че хората не са толкова заинтересовани да похарчат над $ 30 000 за хибриден хечбек. Така че NX кросоувърът се появи като нов базов модел на компанията. Сега ще видим още по-малък и по-достъпен модел под него – UX.

Очакваше се дебютът на модела да е на автомобилното изложение в Женева следващата седмица, но новият Lexus UX се разкри във видео клип.

Замислен като „градски компактен кросоувър“, UX ще се изправи срещу конкуренти като Infiniti QX30 и Acura MDX – да не говорим за немските модели като Audi Q3, BMW X1 и Mercedes GLA.

Характеристиките на малките кросоувъри в сегмента дават на Lexus възможност да адаптира сегашният си остър дизайн в този малък CUV. Производителят също така заявява, че неговата „изцяло нова платформа дава на UX изключителна здравина на купето и нисък център на тежестта за гъвкаво управление“. Всъщност това е малко по-висок хечбек.

Не са разкрити повече детайли към момента, но видеоклипът по-долу дава поглед в кабината, която изглежда, че ще бъде с типичния си луксозен вид, характерен за Lexus, но в по-малка форма. Обърнете внимание на широкия, но тесен дисплей за инфоразвлечението, който е на едно ниво с дисплея с уредите, вместо да стои по-високо или по-ниско на централната конзола, както при други модели от марката.

Като се има предвид потребителския опит и очакванията на по-младата клиентска аудитория, която Lexus търси, ще очакваме UX да постави ясен акцент върху технологиите.

UX беше представен за първи път като концепт, носещ същото име на автомобилното изложение в Париж преди около година и половина. Производственият модел се очаква на 6 март, само след седмица. Тогава можем да очакваме да видим новия кросоувър от всички страни и технически детайли.