Lexus LS+ Concept е пореден красавец от Токио

Lexus продължава с развитието на автономните технологии. На автомобилното изложение в Токио те ни показаха последният си върхов концепт – LS+ Concept.

Автомобилът ни разкрива следващият LS модел и дава яснота относно тенденцията в дизайна при Lexus. Той идва с открояващата се решетка на марката, комбинирана с нови и красиви въздуховоди отпред. Забелязват се още лазерни предни и задни светлини, както и камери вместо огледала за обратно виждане.

Технологично LS+ Concept също е доста напред. В него е интегрирана ‘Highway Teammate’ автономна система. Тя осигурява автономно шофиране от входа до изхода на магистралата. Тя ще включва още безопасно вливане в трафика, смяна на лентите и поддържане на безопасна дистанция с колата отпред. Очаква се системата да дебютира през 2020 г.

Все още от Lexus не са се заели с дизайна на интериора за LS+ Concept. Няма и яснота относно задвижващата единица. Все пак забелязахме от снимките, че решетката отпред може да отваря и затваря отворите си в зависимост от условията на шофиране и околната среда.