Първият миниван на Lexus е тук и е божествен. Идва да детронира Mercedes V-Class.

Lexus представиха първия си миниван – LM, по време на автомобилното изложение в Шан Хай. За съжаление, от компанията все още не са обявили, дали ще го пласират и на пазарите извън Азия.

Въпреки че Lexus LM е изключително стилно оформен отвън с огромна радиаторна решетка, агресивни линии и голямо задно крило, компанията твърди, че неговият фокус е върху интериора.

На изложението беше представена най-луксозната версия на вана, в която има място за шофьор и едва трима пътника, което означава, че Lexus LM не е типичният семеен ван, а по-скоро бутиков бизнес круизър. Пред втория ред седелки се открива огромен 26-инчов дисплей, който освен като телевизор, може да бъде вързан със смартфон или таблет. Между двете кресла лежи друг малък тъч-скрийн дисплей, чрез който пасажерите могат да контролират температурата, TV, седалките и озвучителната система с цели 19 говорителя.

Освен четириместната версия, Lexus LM ще се предлага и със седем места. Отново втория ред ще се явява най-комфортен с две седалки, а на третия ще бъдат позиционирани още три.

Миниванът Lexus LM ще се предлага два агрегата – 3-литров бензинов агрегат и 2.5-литров в съчетание с електрически мотор. Освен с предно предаване, LM ще е наличен и с AWD система.