Lexus LC 500 вади брутален звук

LC 500

В последния видеоклип, Lexus демонстрира впечатляващата симфония на спортното купе LC 500.

Заснет на многоетажния паркинг „Cabot Circus“ в Бристол, Великобритания, късно през нощта, клипът демонстрира звуковите ефекти в пилотската кабина.

Автомобилът е снабден със звуков генератор във въздушната кутия и допълнителни клапани в предната част на изпускателната система, които се отварят и затварят при всяко използване на педала на газта. Всички те работят заедно, за да създадат перфектния саундтрак от японския спортен автомобил.

За клипа Lexus трикратния британски рали шампион и каскадьор Марк Хигинс. На свой ред той отприщва 467 к.с. и 527 Nm въртящ момент, произведени от 5.0-литровия V8 двигател, достигайки 7,300 об/мин.

Хигинс бе впечатлен от LC 500: „Той ви дава всичко, което искате спрямо лукс, но е и забавен за шофиране. И звукът, който създаде в паркинга в два сутринта, беше невероятен – той отекна в цял Бристол. Това е кола, която бих карал всеки ден.“

Представен от зашеметяващата концепция LF-LC, Lexus LC 500 беше представен на автомобилното изложение в Детройт през 2016 година. Той се основава на платформата GA-L и се нуждае от по-малко от 4.5 секунди, за да достигне 100 км/ч.