Lexus поглежда в бъдещето с Kaze

Kaze

Въпреки че напълно автономните и задвижвани от изкуствен интелект автомобили може да изглеждат страшни за някои хора, най-добрите инженери най-вероятно ще ги направят безопасни и ефективни.

Това означава, че ще дойде ден, когато конвенционалните автомобили няма да изглеждат „конвенционални“, което ще отвори изцяло нови възможности по отношение на външния и вътрешния дизайн. И така, лесно би могло да се реализира превозно средство, подобно на Lexus Kaze.

Kaze е създаден от дизайнера Габриел Хантиг, който си представя автономен спортен двуместен автомобил с интериор ориентиран към водача, адаптивни седалки, AR (увеличена реалност) технологии, OLED светлини, леки колела, активни аеродинамични крила, система KERS и конструкция от въглеродни влакна.

Представени са дори куп технически спецификации, които обикновено не идват с неофициални дизайнерски концепти като този.

С междуосово разстояние 2,897 мм., дължина 4,566 мм., височина 1200 мм. и ширина 2,040 мм. Той се задвижва от хибриден двигател с мощност 800 к.с. (V8 бензин и електродвигател) и има задно предаване, тежи само 1060 кг. и вероятно ще струва около 600 000 долара.

Накратко, ще има повече мощ от Pagani Huayra и тежи по-малко от LaFerrari.