Lexus възнамерява да прави миниван, ще го кръсти LM

миниван

Малко след като Lexus пусна тийзър, за който се твърди, че разкрива първия миниван на компанията, японски вестник заяви, че производството на такъв модел ще започне през 2020 година.

Според Chubu Keizai, публикация, която представя бизнес новини, Lexus ще строи своя миниван в завода на Toyota Auto Body в град Инабе. Това предприятие понастоящем произвежда всички микробуси на Toyota, продавани извън Япония, съобщава Lexus Enthusiast.

Chubu Keizai предполага, че Lexus ще започне да произвежда първия си миниван в отговор на нарастващото търсене на такива автомобили от заможни клиенти в Китай и други части на Азия.

Lexus ще покаже своя нов модел на автомобилното изложение в Шанхай по-късно този месец и неотдавнашното изображение показа, че автомобилът ще споделя общи черти с други модели в гамата, като фаровете и решетките. Те ще са подобни на тези на кросоувъра RX. В основата на минивъра на Lexus ще бъдат същите компоненти като при Toyota Alphard, което означава, че трябва да бъде сходен по размер и форма с по-достъпния си брат.

миниван

Lexus наскоро подаде заявки за търговски патент за имената LM 350 и LM 300h, и вероятно те ще се ползват за микробуса. Според доклади, луксозният автомобилен производител размишлява за влизане в този сегмент от доста време. Миналата година президентът на Lexus Manila, Раймонд Родригез, заяви, че е „само въпрос на време”, преди Lexus да създаде своя собствена версия на Alphard.

Докато миниваните в по-голямата си част са заменени от кросоувъри и SUV-ове в САЩ и Европа, те са широко разпространени в цяла Азия. Явно целта на Lexus е да се насочи именно към тези пазари.