Leon Cupra ST Wagon е най-бързият Seat

Leon Cupra ST

Според Auto Express испанската автомобилна компания е била принудена да ограничи мощта на хот хеча Leon Cupra. Очевидно моделът не се е справил с новата процедура за тестване на превозните средства в световен мащаб (съкратено като WLTP).

Така излиза, че напредъкът с мощността, прави крачка назад, за да се съобрази с напредъка в тестването на емисиите. В резултат на това моделът, известен преди като Leon Cupra 300, сега би се казвал 290 – тези числа съответстват с конските сили.

Това, което не се е променило, е Leon Cupra ST – комби версията, която се предлага със задвижване на четирите колела и затова явно се държи по-различно. Така че, хечбекът ще се върне към предишния двигател с мощност от 286 конски сили, а комбито ще продължи да се подвизава с 296 и ще запази задвижването на всички колела и добавеното място за багаж, за да го направи истински опонент на мощните кросоувъри.

По-ранната версия на Leon Cupra ST подобри рекорда на Nürburgring преди няколко години за най-бързо комби и завърши за по-малко от 8 минути. И това беше със „само“ 276 к.с. Най-новият модел е с още 24 коня, което го прави още по-привлекателна алтернатива спрямо тежките SUV-ове. (Все още няма информация за ограничения Cupra R с 306 к.с.)