Leon Cupra R ST губи връзката си с компанията

Leon Cupra R ST

Новото спортно подразделение на Seat, Cupra, току-що показа актуализирана версия на Leon Cupra R ST.

Базиран на спортното компактно комби, моделът идва с 20 Nm въртящ момент в повече от 2.0-литровия турбо 4-цилиндров агрегат. Това, което прави впечатление е липсата на връзка със Seat.

Предложената мощ е 296 к.с. и 400 Nm въртящ момент, които се изразяват в 4.9 секунди до 100 км/ч. Максималната скорост е 250 км/ч. Спирачките са Brembo и са снабдени с огрмни 340 мм предни и 310 мм задни дискове.

„Leon Cupra R ST представлява способността ни да създаваме уникални, вълнуващи автомобили с най-модерната технология, готови за най-взискателните и различни шофьори”, каза стратегическият директорът на Cupra, Антонио Лабате. „Това е обединение от опита на марката в автомобилните състезания и способността на дизайнерските и инженерни екипи безпроблемно да съчетаят производителността и функционалността.“

Leon Cupra R ST, както може да се очаква, предлага доста карбон. От лекия материал са предния сплитер, страничните прагове, спойлера на тавана, капачките на огледалата и дифузьора с двойна изпускателна система. Моделът включва и красиви 19-инчови джанти и може да се поръча в един от четирите налични цвята – Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White и Blackness Gray. Останалите елементи отвън са решени в цвят на мед.

Осветените прагове приветстват нежно шофьора и пасажерите. Те ще седнат в традиционните спортни седалки отпред и ще бъдат заобиколени от медни акценти, алкантара, плат, имитиращ карбон по вратите и още глезотии. Системата за инфоразвлечение поздравява пътниците в автомобила. Тя се предлага стандартно заедно с цифровия инструментален клъстер, камерата за заден ход и безключовото влизане.

Продажбите на Leon Cupra R ST ще започнат този месец, когато ще разберем и цената на това бясно комби.