Ако следите публикациите ни, вероятно сте разбрали, че сме големи фенове на редки и по-стари автомобили. А когато трябва да пишем за красота, като Lancia 037 Stradale, сме повече от развълнувани, тъй като освен рядка, колата е истинска красавица.

Lancia произвеждат едва 207 Stradale-та за да хомологират бегачката си за група Б. Специално този екземпляр е продаден в Япония и до миналата година е стоял там. Чак през 2016-та красавицата е пренесена на стария континент и по точно в Италия. Там тя е напълно възстановена при това от едни от най-добрите механици. Впрочем някои от тях са участвали и в построяването на самия автомобил през далечната 1982 година.

Lancia 037 Stradale се отличава с каросерия изработена от кевлар и стъкломат. Всичките 207 на брой Stradale-та от типа 037 са боядисани в червен цвят, а салонът не е в типичната кожена материя, а е изцяло изтъкан от коприна. Цялата тази красота се задвижва от 2-литров средноразположен агрегат с четири цилиндъра.

Ако сте фенове на автомобилите от Група Б, то сега е вашият шанс. Красавицата е обявена за продажба на търг, а според специалисти, цената която ще достигне е между 350 000 и 450 000 долара.