Lamborghini Vega дава началото на нов малък суперкар под Huracan

Vega

Какво ли би се случило, ако нещо подобно на Lamborghini Sesto Elemento се обедини с концепта Terzo Millennio, за да създаде наистина компактен и футуристичен нов модел? Това почти описва Vega, която е независима все още дигитална кола.

Освен много агресивния си дизайн, Vega идва с много късо междуосие, почти без надвеси и голям панорамен покрив.

Колкото и добър да е Huracan на пистата, особено Performante, Lamborghini може да построи нещо по-малко, по-леко и по-гъвкаво, ако разбира се иска – или ако има сериозно търсене за него.

Тъй като това не е така, всичко, което можем да направим, е да помечтаем за такава кола, която може да даде някои идеи на Lotus. Знаем, че те са изключително добри при правенето на малки, леки и много добре балансирани автомобили. Разбира се, това не означава нищо, но продуктът изглежда, че принадлежи на поточна линия на Lamborghini.

Тя е малък, нисък и привидно много широк спортен автомобил. Дизайнът е впечатляващ, както отпред, така и отзад, където се намира централната изпускателна система, от която излизат пламъци в едно от изображенията.

Означава ли това, че хипотетичното бебе Lambo се задвижва от двигател с вътрешно горене? Според неговия дизайнер Григорий Бутин, това е всъщност хибридна система, въпреки че не са предоставени допълнителни технически подробности.