Lamborghini Urus е толкова добър, колкото и спортен автомобил

Urus

Предвид неговия произход, не бива да се изненадваме, че изцяло новият Lamborghini Urus е абсолютно животно, което е способно на неща, които са запазени за скъпите суперколи с две врати.

Въпреки това екипът на Car and Driver наскоро имаше възможност да изпробва супер SUV-а и да постигне невероятни неща. Цифрите потвърждават, че Urus е също толкова мощен, колкото сме си представяли – и дори повече.

По време на тестовете, италианският джип се изстреля до 48 км/ч. за невероятните 1,3 секунди, а 96 км/ч. се достигат за 3,2 секунди. След това Urus достигна скорост от 160 км/ч. за зашеметяващите 7,6 секунди, точно толкова, колкото е необходимо на Dodge Challenger Hellcat да достигне същата скорост (както показва графиката от Reddit по-долу).

Urus

Urus изминава 1/4 миля за 11.4 секунди със 194 км/ч терминална скорост. правейки го най-бързия SUV изпреварвайки Bentley Bentayga, Range Rover SVAutobiography LWB и Maserati Levante GTS, нито един от които не пада под 12-секунди.

Urus се доказва не само по права линия. При тестове за странично ускорение, той постига 1.02 g., стойност, подходяща повече за суперавтомобили като Audi R8 V10 Plus.

Urus има и впечатляваща спирачна сила. Той може да спре от 112 км/ч. за 45.4 м., въпреки че теглото му е 2410 кг.

Какво друго още трябва да направи модела, за да изуми тотално света? Може би да подобри рекорда за SUV на Nurburgring.