Lamborghini Terzo Millennio Concept е изпреварило времето си

Terzo Millennio Concept

Lamborghini свали покривалото и разкри Terzo Millennio Concept.

Концептът на италианците е разработен съвместно с Технологичния институт в Масачузетс и е готов за 3-тото хилядолетие. В резултат на което Terzo Millennio Concept има напреднала електрическа система на задвижване, свръхлека структура и екстремна аеродинамична форма.

Говорейки за задвижването, хиперкарът разполага с четири електромотора, които се захранват от супермощни батерии и устройства за съхранение на енергия. Те са вградени в панелите на автомобила, като са направени изключително тънки и могат да се оформят в най-разнообразни форми. Очаква се всичко останало да е от карбонови нанотръби.

Lamborghini не дават информация относно самата система в Terzo Millennio Concept, но обещават много кратки времена за зареждане, които ще са възможни заради напреднала система за възстановяване на кинетична енергия.

Комбинацията от карбонови панели и тънки батерии крие опасности от напукване и сцепване. Затова Lamborghini и MIT разработват ново поколение въглеродни нишки, които се възстановяват сами. Това означава, че автомобилът ще проверява непрекъснато за повреди по себе си. При наличие на пукнатина ще се освобождават специални химикали от миниатюрни тръби, които ще поправят нарушения панел.

Технилогията определено е от друго време и едва ли ще я видим скоро в моделите на Lamborghini. Въпреки всичко шефът по развитието в компанията заяви, че технологията е в процес на разработка и някои компоненти са по-близко до реалността от други.