Lamborghini Huracan EVO 2020 идва с много новости

Huracan EVO

Най-новият Huracan идва с името EVO и включва напълно интегрирана система за контрол на динамиката на автомобила, нова инфоразвлекателна система с модерна свързаност и може да ускори от нула до 100 км/ч. само за 2,9 секунди.

Lamborghini дава на Huracan EVO нова предна броня, включваща преден сплитер, подпомагащ въздушния поток. Междувременно по-големите въздухозаборници са с Y-форма, а профилът разкрива нов дизайн на колелата и нови странични въздушни отвори.

Задната част се откроява най-много. Двойната изпускателна система е разположена по-високо на задната броня, а виждаме и вграден спойлер за увеличаване на притискателната сила.

Подът на автомобила цели да увеличи максимално аеродинамичната ефективност. Всъщност, според Lambo, дизайнът на Huracan EVO подобрява притискателната сила и общата аеродинамика с повече от пет пъти в сравнение с първото поколение Huracan.

„Lamborghini има за цел да води прогреса до най-високото ниво на технологиите при супер спортните автомобили и да буди емоциите. Това е същността на новия Huracán EVO. Той взема невероятните способности на Huracán Performante и съчетава най-съвременния динамичен контрол на автомобила, за да засили усещането зад волана” заяви главният изпълнителен директор на компанията Стефано Доменикали. „Huracan EVO е самото определение на еволюцията: то е стъпка напред, предефиниране на сегментните параметри. Той е изключително лесен за управление, като в същото време осигурява най-отзивчивото, сензорно и пъргаво шофиране във всяка среда. ”

В Huracan EVO ще откриете специална „EVO“ тапицерия от алкантара и кожа. Като опция се предлагат карбонови елементи и патентованата от Lamborghini Carbon Skin, заедно с новата система за осветление.

От гледна точка на технологията, моделът ще има 8,4-инчов сензорен дисплей на централната конзола, функция за разпознаване на жестовете, Apple CarPlay, сателитна навигация, уеб радио, вграден твърд диск с голям капацитет и опционална двойна телеметрична система.

5.2-литровият V10 сега е с мощност от 640 к.с. при 8000 оборота в минута и 600 Nm въртящ момент при 6,500 оборота в минута, което е увеличение от 30 к.с. спрямо предшественика. Благодарение на теглото от 1 422 кг, италианската екзотика има съотношение на тегло/мощност от 2,22 кг / к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч. само за 2,9 сек. От 0 до 200 км/ч. отнема 9 секунди, а спирането от 100 км/ч. изисква само 31,9 м. Максималната скорост на Huracan EVO е над 325 км/ч.

Не на последно място, EVO разполага с нова технология като Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), централен процесор, който контролира всеки аспект от динамичното поведение на автомобила, подпомаган от Lamborghini Piattaforma Inzerziale (LPI), пълен набор от датчици и сензори разположени при центъра на тежестта на колата.

Други забележителни характеристики на динамиката включват системата за управление на задните колела, системата за пренасочване на въртящия момент към четирите колела, подобреното активно окачване, новата усъвършенствана система за контрол на сцеплението, модернизираната система за задвижване на всички колела и подобреното управление.