Когато Bugatti Veyron счупи бариерата от 400 км/ч. през 2005 г., автомобилният свят беше зашеметен. В наши дни 400 км/ч. вече не са нещо невероятно и се превърнаха в маркер за супер екзотичен автомобил.

Lamborghini Huracan се утвърди като фаворит сред тунинг компаниите, които искат да създават чудовища за драг. Никой тунер не е по-опитен в работата си с италианския V10 от Underground Racing, а този Huracan Performante е една от най-новите им разработки. Той е способен на скорости, които наистина изглеждат фрапиращо.

Първото нещо, което трябва да знаете за този Huracan Performante е, че той има чифт турбокомпресори, които осигуряват приблизително 3000 к.с. Да, точно така: три хиляди! По време на тестовете на скорошно събитие на 1/2 миля в Колорадо, колата достигна 376 км/ч. без почти никаква настройка.

След настройка и тестове, проведени след гореспоменатите, автомобилът лесно преминава 400 км/ч. в не един или два, а три отделни случая. Това би било впечатляващо, ако максималната скорост на автомобила просто надхвърли 400, но това, което прави работата на автомобила още по-забележителна е, че той достига такива скорости само за половин миля от стоящ старт. Следователно може да се приеме, че максималната му скорост може би е доста по-висока.

Най-бързата улична легална кола на 1/2 миля, за която знаем, е жълт Huracan, който достигна 416 км/ч. преди година.