Последното масово Lamborghini с ръчни скорости беше Gallardo. Моделът ни се струва толкова назад във времето, че сякаш вече не можем да си представим Lambo и съединител. Все пак, в САЩ, студиото B is for Build създаде нетрадиционен проект: Lamborghini Huracan с 6-степенна ръчна трансмисия.

От завода Huracan излиза само с трансмисия с двоен съединител. Въпреки минималното време за смяна, кутията не може да достави удоволствието от работата със скоростния лост и третия педал. B is for Build се заемат с бика и му добавят кутия от Audi R8. На теория, би трябвало всичко да сработи.

Lamborghini веднъж споделиха, че са проучвали възможността за Aventador и Huracan с ръчни предавки. Идеята, обаче бързо е зарязана, заради високите разходи. Ако Lamborghini Huracan беше дошло по-рано, щеше да се възползва от въпросната трансмисия на Audi R8. За съжаление, когато Lambo-то слезе от конвейра, кутията вече бе в миналото.

B is for Build не са единствените с подобен проект върху Huracan. Не много отдавна European Auto Group от Тексас разкриха, че работят върху модела и искат дори да го продават. Същото очакват и Ferrari 458 Italia и 2020 Toyota Supra.

Макар че е тъжно, че производителите като Lamborghini вече не продават автомобили с ръчни трансмисии, тук таме се намира някоя тунинг компания с достатъчно опит и ентусиазъм, за да върне широките ни усмивки.