Lamborghini Espada Hot Rod чупи всички стереотипи

Espada

Lamborghini Espada навърши 50 години тази година, така че италианската марка отпразнува годишнината, като организира специална обиколка из Италия и възстанови един модел, притежаван от техния музей.

Може би тук е мястото, където Lambo поставят точката. Някои други обаче, решиха да превърнат Espada в Hot Rod.

Lamborghini няма нищо общо с това, а автомобилът е разработка на Danton Arts Kustoms и Carrosserie Herve. Двете компании започват с търсене на Espada, която да издържи на всичките им щуротии.

След като те откриват идеалната кола, започват, накълцвайки я и премахвайки панелите на каросерията, за да я подготвят за лудата ѝ визия. Големите 19-инчови предни и 20-инчови задни джанти са обвити в гуми Michelin, които не се притесняват да се поберат в арките на колата, снишен покрив, ново предно стъкло и открит на показ двигател.

Единичната Espada продължава да е с 2 + 2 оформление, макар и в един много спартански интериор, и все още се възползва от същия V12 двигател, който първоначално се е предлагал в модела.

Който и панел от купето да е останал, той е завършен в матов сив нюанс, контрастиращ с италианското знаме и яркочервените колела, които крият модифицирана спирачна система с перфорирани дискове.