Lamborghini Aventador SVJ е истински позеленял звяр

Aventador SVJ

Най-новото създание на Lamborghini, Aventador SVJ, носи много забележими белези. Първо, това е най-бързият производствен автомобил на Nurburgring – и, като се има предвид конкуренцията, това казва много.

Освен това, това е и последният Aventador, която е в производство от 2011 г. насам, а също така и казваме сбогом на този великолепен 6.5-литров V12 двигател.

Наследникът на модела ще има двигател с вътрешно горене, най-вероятно V12, но ще видим и някаква форма на електрификация, която ще го направи по-чист, както и по-бърз.

Но моделът е все още тук, така че нека да му се наслаждаваме, докато все още можем. Той се отличава с много подобрения спряно редовния Aventador, включително активната аеродинамика ALA 2.0, завиване на задните колела и много други, които допринасят за изключителната му работа.

Купето на SVJ изглежда, че може да ви среже всеки път, когато се приближите до него, а интериорът следва същия стил. Карбонът и алкантарата украсяват кабината, заедно с бутоните като от изтребител и, въпреки че изобщо не е комфортен, Aventador SVJ ще ви донесе много тръпка.

Момчетата от Drive се докоснаха до SVJ и не можаха да намерят нищо лошо в него. Така че, без да ви мотаем, ви приканваме да видите клипа по-долу.