Lamborghini Aventador SV може и да се разпадне от огромната си мощ

Aventador SV

Автомобилите не са много напомпани заводски като Lamborghini Aventador SV. И изглежда, че стресът е твърде голям за един компонент. Така че Lamborghini привиква някои от моделите за ремонт.

Според обявлението, публикувано от Националната администрация по безопасност на движението по пътищата, централните болтове, които захващат джантата за спирачния диск на някои SuperVeloce, могат да се разхлабят с течение на времето и да освободят колелото. Това би могло да бъде катастрофално, особено ако се случи, докато автомобилът бъде притиснат до границите си. Така че италианският автомобилен производител привиква обратно 1700 Aventador-а, за да изчисти това недоразумение.

За щастие този проблем е ограничен до много малък брой превозни средства: само осем в САЩ, който е един от най-големите пазари на Lamborghini в световен мащаб. Те включват моделите купе и roadster от 2015 и 2016. Решението за проблема е много просто – нови болтове със заключващ се механизъм.

LP750-4 SuperVeloce е все още най-мощната и способна версия на Aventador досега и най-мощният стандартно-произвеждан автомобил на Lamborghini в историята си. Неговият 6.5-литров атмосферен V12 произвежда 740 к.с. и въртящ момент от 690 Nm. Това е с 50 повече от оригиналния Aventador и още 10 отгоре спрямо Aventador S (но същото количество въртящ момент). Със 110 кг. по-лек отколкото стандартния модел, той ще достигне 100 км/ч. за 2.8 секунди и ще се изстреля до 350 км/ч.

Бяха направени само 600 купета и 500 кабриолет, но се очаква нов SVJ, който би трябвало да засенчи LP750-4 – и се надяваме, че колелата му ще бъдат по-здраво закрепени.