Lamborghini Aventador Performante ще засенчи Veneno

Aventador

Lamborghini Aventador е на около седем години, но все още има живот в него. Ако тези шпионски снимки дават някакви индикации, италианската марка се готви с пълна сила за суперавтомобил, който ще излезе с гръм.

През ноември миналата година се появиха две шпионски изображения, показващи потенциален Aventador Performante, базиран на Aventador S. Това, което имаме тук, изглежда е най-новият прототип Performante, украсен с още по-необичайни аеродинамични части.

Отзад, колата е доста променена. За начало, тя има подобни на Huracan Performante накрайници на ауспусите и нов дифузьор. Нагоре забелязваме огромно задно крило с интригуващи подпори, които се простират вертикално и след това хоризонтално, където се срещат с крайните елементи. Това е чудесен пример за най-новата версия на Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA).

Крайните ъпгрейди, които се виждат отзад, включват малка перка на акула непосредствено пред крилото и уникален капак на двигателя.

Редица модификации са направени отпред и отстрани. Изглежда, че моделът има разширени странични прагове, както и уголемени странични въздухозаборници, за да снабдяват по-добре подобрения 6.5-литров V12 двигател. Освен това предният нос се състои от разширен сплитер, преработени въздухозаборници и аеродинамични детайли, подобни на тези в Huracan Performante.

Трудно е да се каже колко голяма мощност ще има този Aventador, но число, близко до 800, изглежда вероятно.