Lamborghini ще прави хибрид с V12 двигател

Lamborghini

Lamborghini споменава хибридната технология отдавна и изглежда, че ще видим първия хибрид на разярените бикове на шоуто във Франкфурт тази есен.

В интервю за Motoring главният търговски директор на Lamborghini разкри, че компанията работи по нов модел с вътрешно име LB48H. Федерико Фоскини не споделя много за колата, но потвърди, че тя ще бъде ограничено издание в същия дух като Centenario, Reventon и Veneno.

Производството ще бъде ограничено до 63 броя, което според съобщенията е намек към годината на създаване на компанията – 1963 г. За съжаление няма да можете да се доредите до такава, тъй като всички вече са запазени.

Колата ще се отличава с доста препратки към Terzo Millennio. Агресивната предница на концепта и LED светлините може да се пренесат в производствения модел. Едно нещо, което няма да бъде взето назаем от Terzo Millennio е електрическото задвижване. Вместо това, LB48H трябва да включва хибриден агрегат, който комбинира електрически мотор с познатия 6,5-литров V12 двигател на компанията.

Lamborghini

Електрическият двигател е предназначен да задвижва предните колела, докато V12 ще се съсредоточи върху задната ос. Това означава задвижване на всички колела, както и значително количество мощ. В този момент няма информация за спецификациите, но предишни слухове предполагат, че автомобилът ще има комбинирана мощност от 838 к.с.

Освен че говори за предстоящото специално издание, Фоскини потвърди, че ще бъде показана още една „изненада” във Франкфурт. Той отказа да потвърди, но вероятно това ще е plug-in Urus.

Фоскини също така сподели малко информация за наследника на Aventador, като посочи, че моделът може да не пристигне до 2020 г. Той също така предположи, че хибридната задвижваща система на автомобила ще позволява електрически пробег между 30 и 50 км.

Lamborghini