Lamborghini

Автомобилното изложение във Франкфурт започва на 10 септември и изглежда, че Lamborghini ще покаже нещо специално.

Според Autocar, италианците биха могли да използват шоуто, за да покажат лимитиран автомобил. Малко се знае за него, но в публикацията се посочва, че той ще струва 2 милиона паунда. Той ще се възползва от хибирдно задвижване и V12 агрегат.

Спецификациите на производителността, естествено, не са налични на този етап, но новият хиперкар с кодовото име LB48H вече е бил показан на потенциалните купувачи миналата година. Ако случаят е такъв, има голям шанс той да бъде продаден дори преди публичното му представяне.

Макар че нищо не е официално, графикът на пресконференциите на автомобилното изложение във Франкфурт показва, че Lamborghini ще проведе събитие на 10 септември от 11:00 часа местно време.

Независимо от това, слухът за хиперкар би подпомогнал развитието на наследника на Aventador. Стайлингът на двата модела вероятно ще се различава, но не е изключено те да имат хибридна задвижваща система, а Lamborghini може да използва LB48H, за да подчертае предимствата на производителността.

Длъжностни лица от Lamborghini вече са говорили за плановете си за хибридизация, а предишните доклади предполагат, че наследникът на Aventador ще черпи вдъхновение от концепта Terzo Millennio. Говори се, че той е снабден с хибридно задвижване, което комбинира атмосферен V12 двигател и до три електродвигателя.

Тази настройка може да даде на автомобила мощност от около 1 000 к.с., което е значително увеличение спрямо 759 к.с., произведени от Aventador SVJ.