Lamborghini се стреми към 4-ти модел до 2025 г.

Lamborghini

Изпълнителният директор на Lamborghini Стефано Доменикали потвърди, че италианската марка ще представи четвърти модел.

С неотдавнашното представяне на SUV-а Urus, Lamborghini вече има трети модел, заедно със суперкарите Huracan и Aventador. Семейството на Lamborghini обаче ще нарасне с още един член, ако прогнозираните продажби на компанията от сега до 2025 г. се реализират. Ако го направи, Lamborghini ще бъде в състояние да създаде нов модел.

Говорейки с Autocar, Доменикали потвърди, че производителят работи по 2+2 Grand Tourer като четвърта опция. Убеждението е, че такъв автомобил ще спомогне за подобряването на годишните продажби на марката до 10 000 броя.

„Виждам, че ако успеем да стабилизираме обемите през следващите няколко години, можем да си позволим четвъртия модел. Но ние не сме достатъчно силни или стабилни, за да инвестираме в четвърти модел точно сега ”, добави той.

През 2018 г. Lamborghini продаде рекордните 5750 автомобила, но Доменикали вярва, че с въвеждането на трети модел, тази цифра може да нарасне до 8000.

Въвеждането на четвърти модел, по-специално под формата на 2+2 Grand Tourer, ще помогне на италианския автомобилен производител лесно да увеличи продажбите си. Макар че този четвърти модел може да почерпи вдъхновение от концепта Lamborghini Estoque от преди десетилетие, в крайна сметка той очевидно ще бъде освежен и актуализиран в съответствие с бъдещите тенденции на марката.

Доменикали не каза какво би могло да се ползва като задвижващ механизъм в Grand Tourer-а, но предвид поетия от компанията път към електрификация, няма да се изненадаме и на хибрид.