Lamborghini са обмисляли Aventador и Huracan с ръчни предавки

Lamborghini

Porsche 911 GT3 доказва, че все още има смисъл от спортни автомобили с ръчни трансмисии. Lamborghini можеше да се поучи от германския си колега и да продължи да предлага възможността за ръчкане на лоста, но уви.

В неотдавнашно интервю за Motor Trend, изпълнителният директор на Lamborghini Стефано Доменикали заяви, че Lamborghini са проучвали предлагането на ръчни предавателни кутии за специални модели на Huracan и Aventador. За съжаление, разходите не са се оправдали.

Ако Lamborghini трябваше да построи специално издание на Aventador с ръчна кутия, от производството на 200 единици, и цена с 25 000 долара над „обикновения“ Aventador, това щеше да генерира допълнителни $ 5 милиона за компанията.

Разработването на ръчна скоростна кутия за Aventador ще струва значително повече от това, особено след като в групата на Volkswagen Group няма друго превозно средство, с което биха могли да споделят технологията.

Lamborghini

Що се отнася до Huracan, може по-лесно да се предположи, че той е могъл да получи ръчна кутия, тъй като Audi R8 включваше тази опция. Въпреки това, както отбелязва списанието, 6-степенната трансмисия вече не се произвежда и отново, Lamborghini не биха могли да оправдаят разходите за нова.

Причината, поради която Porsche може да построи 911 GT3 с ръчна скоростна кутия, е, че използва скоростна кутия, която преди е била използвана в 911 състезателните коли. Нещо повече, повече от 50% от клиентите на GT3 избират безплатанта ръчна кутия. Търсенето при италианците едва ли би било толкова високо.

За жалост Lamborghini са имали желание да поглезят своите клиенти, но не са били в състояние да го направят с Aventador и Huracan. Дали това ще се промени в бъдеще? Съмняваме се.