Lamborghini разработват екстремен Aventador SVR

Aventador

Казват, че Lamborghini разработва нов, хардкор вариант на Aventador, като може би последен модел с 6,5-литровия атмосферен V12 двигател.

След неотдавнашен доклад, че наследникът на Aventador може да не стартира до 2024 г., имаше спекулации, че италианската марка ще трябва да поддържа актуалния модел свеж с вариант, заместващ текущия SVJ. Според член на форумите на McLaren Life, точно това планира Lamborghini.

Потребителят „Champagne612“, който твърди, че има поръчка за Sian FKP 37, твърди, че наскоро е получил визуализация на въпросния хардкор Aventador SVR. Той твърди, че подобреният 6.5-литров V12 двигател, лишен от всякакви хибридни технологии, ще осигури 830 к.с., като лесно засенчва 770-те коняя, предлагани от Aventador SVJ.

Това не е повече мощ, с която SVR уж ще бие SVJ. Потребителят твърди, че ще бъде ограничен до само 40 единици, което го прави значително по-рядък от SVJ. Той продължава да го описва като „версията на Lamborghini на FXX“, като посочва, че ще бъде само за писта.

Ако е вярно, че Lamborghini Aventador ще се произвежда до 2024 г., не бива да сме изненадани, че компанията работи поне върху едно подобрение. Ако въпросният SVR наистина е ограничен за писта, има голяма вероятност да се появи улична версия, която да достигне пазара, преди Aventador да бъде официално закрит.