Lamborghini представи футуристичния Lambo V12 Vision Gran Turismo

Lambo V12

Lamborghini се заиграха сериозно с Gran Turismo Sport и представиха новия Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept по този повод.

Разкрит в реална форма в Монте Карло, преди световните финали за 2019 г. на FIA Certified Gran Turismo Championships, той е създаден от автомобилния производител Centro Stile и ще стартира в популярната видео игра следващата пролет.

„Lamborghini е много млада марка и затова днес сме тук, за да представим най-новата визия под формата на истински модел, с изключително футуристичен и готин дизайн, за да радва на младото поколение фенове на състезателни игри и автомобилни ентусиасти“, каза изпълнителният директор Стефано Доменикали.

Запазвайки ДНК-то на италианския производител, автомобилът се отличава с усъвършенствана аеродинамика, която определя острите линии, заедно с голямото задно крило. Y-образните светлини в двата края и страничните стъкла, вдъхновени от концепцията Marzal от 1967 г. са истинско произведение на изкуството. Предните калници са отделени от купето и водачът трябва да влезе и излезе отпред, подобно на пилот на изтребител.

След като влезе вътре, той ще седи в средата на единствената седалка и пред него ще се разкрие футуристичен волан. Цялата информация се проектира на предното стъкло.

Lambo V12 Vision Gran Turismo използва същия задвижващ механизъм като Sian FKP 37. Това означава, че той комбинира 6.5-литров атмосферен V12 мотор с лека хибридна система за обща мощност от 808 к.с. Това позволява на Sian да достигне 0-100 км/ч за 2,8 секунди и максимална скорост от над 350 км/ч.