Lamborghini обмисля хиперавтомобил

Lamborghini

Lamborghini обмисля нов модел в ограничена серия, с изключително внимание към аеродинамиката, подобно на McLaren Senna и Aston Martin Valkyrie.

Autocar съобщава, че главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефано Доменилики е изразил интерес към подобно превозно средство, заявявайки, че то ще бъде „в духа на Centenario и Veneno“. Следователно то ще бъде произведено в изключително ограничен брой и неизбежно ще дойде на цена от над $ 1 милион.

Тъй като това е само хипотеза, не е ясно какви технологии ще възприеме този модел.

Неизбежно, колата ще дойде с 6.5-литровия V12 двигател на Lamborghini, който вероятно ще е настроен да доставя повече мощ от всякога. Възможно е италианската марка да допълни V12 двигателя с електрически мотор, като потенциално увеличи силата до четирицифрения диапазон.

Подобно на Senna и Valkyrie, потенциалният нов хипер автомобил на Lamborghini ще бъде много повече от мощен двигател, тъй като аеродинамиката ще помогне да се разграничи от всеки друг италиански „бик“.

Тя неизбежно би била вдъхновена от тази, използвана в Huracan Performante и Aventador SVJ. Следователно, колата може да използва нова и подобрена система за активна аеродинамика, като същевременно използва още по-големи фиксирани крила. Ако Lamborghini иска да изпъкне, може да вземе пример от Aston Martin, използвайки аеродинамичен под.

Lamborghini никога не е имал проблем с продажбата на своите ограничени модели и един нов хиперавтомобил вероятно ще се разпродаде почти моментално. Сега просто чакаме да видим дали Доменикали наистина ще осъществи този проект.