Lamborghini може би разработва Urus “Performante”

Urus

Urus е олицетворението на върховен SUV и сякаш не се нуждае от нищо повече. Въпреки всичко, изглежда, че Lamborghini разработва версия с още повече мощ. Не е ли страхотно?

Журналистът на Motor Trend Джони Либерман публикува в Instagram преди няколко дни информация за превозното средство, за което му е потвърдено от „добре поставен източник“. Източникът не успява да даде конкретни подробности за модела, но не е трудно да си представим в каква посока ще поеме Lamborghini.

На първо място, новата версия на Urus очевидно ще има повече мощност от сегашния модел, доставящ 641 к.с. и 850 Nm. Остава да се види дали 4-литровият V8 с турбокомпресор ще остане, но вероятно ще бъде модифициран и готов за около 700 к.с.

Освен това, Lamborghini може да свали ненужно тегло и да добави режима на управление ANIMA. Ако компанията реши да стигне до края, може да добави и активна аеродинамика, която вече се използва в Huracan Performante и Aventador SVJ.

Все още не се знае как ще се казва новия автомобил („Performante“ е малко вероятно, но пък е готино), но той ще пристигне след около две години.

Това обаче не е единствената нова версия на италианския хипер-SUV, която в момента се разработва, тъй като Lamborghini потвърди, че Urus ще получи хибридна версия в не толкова далечното бъдеще. Този модел може да използва същото задвижване като Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid и да доставя приблизително 680 к.с.

https://www.instagram.com/p/BxRXBn8n9vY/?utm_source=ig_embed