Niva

Lada Niva е един от най-добрите офроудъри, доказали се през годините. За съжаление, моделът не получава почти никакво обновление от десетилетия насам, затова от другата страна на океана взеха нещата в свои ръце.

Концепцията на Lada показва как би изглеждало руското превозно средство, така че всеки да иска да си го купи. Виждаме фундаментални различия в дизайна.

Lada 4×4 Niva California бе публикувана в Behance още в началото на 2018 г., но всъщност е създадена през 2016 г. Въпреки това, тя все още изглежда много модерна и, по наше скромно мнение, изобщо не изглежда зле.

Може би първото нещо, което ще забележите в превозното средство, е колко компактно е то. Докато то технически е с пет врати, двете задни врати са точно над задните колела. Това вероятно ще компрометира височината на втория ред, но разположението е наложено от късото междуосие, което е предназначено да му помогне да се справи с трудния офроуд терен – също като неговия (древен по днешните стандарти) съименник.

В задната част, концепцията донякъде ни напомня за настоящите SUV-ове на Volvo, въпреки че задните светлини са насочени надолу към бронята, вместо да разширяват D-колоните. Предната част включва кръгли LED фарове и сребриста защитна броня, а на рендерите таванът е бял, както и огледалата.

Колкото и да се радваме да видим автомобилът да стане реалност, вероятно това никога няма да се случи. Миналата година Lada показа нова Niva под формата на концепцията 4×4 Vision, която няма абсолютно никаква прилика с California. Въпреки това, добър опит.