Днес 100 км/ч. далеч не е най-респектиращата скорост. Но повярвайте ни, през 1899 година, когато La Jamais Contente поставя рекорд, достигайки скорост от 105.882 км/ч., е било нещо невиждано.

Поразчитайки се за La Jamais Contente веднага ни накара да се замислим, колко точно е напреднало автомобилостроенето. От една страна, днес 100 км/ч. е повече от нормална скорост дори за камион или бус, но все пак от поставянето на рекорда са минали почти 120 години. Това което наистина ни впечатли е агрегата, който е ползвала белгийската машина, а той е напълно електрически. Съжаляваме, че трябва да ти го кажем Илън Мъск, но са те изпреварили с повече от век!

Рекордът е поставен от белгиец на име Камиле Дженази на 4 Март 1899 година. Дженази успява да разбие тогавашния рекорд, като La Jamais Contente развива цели 13 км/ч. повече от предишния рекордьор – Jeantaud.

Това, което прави La Jamais Contente невероятно бърз за времето си са двата електромотора с мощност от 25 киловата. Купете е изградено от сплав от алуминий, волфрам и магнезии. И макар, че има формата на торпедо, аеродинамиката не била най-силната част на белгийската машина, поради откритото шаси и твърде високата позиция на шофьора.